Connect with us

Köksliv

espresso
Foto: Thespruceeats.com

Tips

3 sätt att göra espresso hemma utan maskin

Låt oss tala om espresso. Eller; om kaffe överlag. För vi är många som delar en passionerad — och låt oss nu kalla det vid sitt riktiga namn — besatthet, av kaffe. Det är ritualer, doftminnen och muggar med affektionsvärde. Det är den efterlängtade baljan till frukost och den ljuvliga lilla koppen efter middagen. Vissa av oss är pålästa och söker ständigt en magisk malningsgrad och perfekt crema på espresson. Andra når fram till kaffenirvana med vilken halvlabil kopp java som helst.

Men de flesta av oss gillar att dricka olika beroende på tid och plats. Så även om bryggaren där hemma gör jobbet och lojalt ställer upp när kaffesuget sätter in, så skulle ändå en shot espresso vara vansinnigt gott då och då. En espressomaskin eller kapseldito kan dock kännas som både ett onödigt och skrymmande inköp. Som tur är finns det ett flertal mindre och enklare varianter på marknaden; så kallade espressobryggare. Och visst, det kanske inte blir exakt som på kaffebaren i Milano, eller som på caféet nere på hörnet heller för den delen, men har man bara det i åtanke så gör de här espressobryggarna jobbet. Och de pryder definitivt sin plats på hyllan.

F&H Espressobryggare Klassica Alu.

En espressobryggare i klassisk design från F&H. Tillverkad i aluminium precis som namnet antyder. Brygger upp till nio koppar och kan användas på gas, elektrisk och glaskeramiskspis. Kostar 379 kr och finns bland annat på Bagaren och Kocken.

espresso hemma

Foto: Bagarenochkocken.se

Alessi Ossidiana Espressobryggare

Stilren espressobryggare som brygger tre koppar (15 cl). Tillverkad i aluminium och kan användas på elspis och gasspis. Kostar 545 kr och finns bland annat på Cremashop.se.

espresso hemma

Foto: Cremashop.se

Stelton Collar Espressobryggare

En espressobryggare med modern look i skandinavisk design tillverkad i teflonbelagt rostfritt stål. Den går att använda på gas och elektrisk spis och har en kapacitet på 25 cl. Kostar 799 kr och finns bland annat på Kitchentime.se.

espresso hemma

Foto: Kitchentime.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Tips

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top