Connect with us

Köksliv

Tips

6 tips för hur du bygger ditt drömkök – utan att spräcka budgeten

Vad kostar det egentligen att bygga ett nytt kök?
Ett drömkök måste inte kosta en förmögenhet. Genom denna guide hoppas vi kunna underlätta för den som är i renoveringstagen. Det viktiga är nämligen att skaffa sig förståelse för vilka delar som kommer ha störst påverkan på det slutgiltiga priset, så att du kan anpassa dina val till din budget och bygga ditt drömkök. De flesta av oss kommer att behöva kompromissa under vägens gång, och då är det viktigt att veta vilka val som har störst påverkan på det slutgiltiga priset.

Kvik har sammanställt en lista med 6 tips för dig som ska planera ett köksprojekt och vill hålla priset nere. 

1. Lita på någon med erfarenhet.

Ta hjälp av en professionell kökskonsulent som kan planera och rita upp köket. Denna tjänst är gratis och kommer både göra att du undviker misstag i planeringen och hjälpa dig att göra smarta val för att hålla budgeten. Att rita och planera på egen hand kan bli kostsamt när du i det färdiga köket upptäcker lösningar som inte är perfekta.

2. Tänk igenom vilka vitvaror du behöver.

Kommer du verkligen använda de allra mest avancerade funktionerna, eller räcker det med de mer grundläggande funktionerna i bra kvalitet? Valet av vitvaror kommer att ha en stor påverkan på det slutgiltiga priset.
 
 

3. Ta en funderare över skåpen.

Köp endast det antal skåp du verkligen är i behov av och välj rymliga skåp – fundera över vad du har i dina köksskåp och hur mycket plats detta tar. Bonustips! Väljer du primärt skåp i stället för lådor kan du också hålla priset nere.

 

4. Tänk smart kring materialval!

Bänkskivan ska både vara snygg och tålig, oavsett budget. Keramik och natursten är vackra, men dyra material. Laminat är både tåligt och betydligt mer prisvänligt och det finns numera ett stort utbud i flera olika tjocklekar.
 

5. Är du händig och beredd att investera en del tid?

Då kan du montera och installera köket själv. Men kom ihåg att ett kök är ett omfattande projekt, det är inte som att skruva ihop en byrå. En gyllene mellanväg som sparar pengar är att köpa färdigmonterade stommar men själv montera luckor och installera köket.
 

6. Fundera noga över planlösningen.

Att flytta vatten och avlopp innebär betydligt större kostnader än att på bästa sätt optimera befintlig lösning i rummet. Det är viktigt att du alltid använder professionella hantverkare för el- och VVS-arbeten samt om planlösningen ska ändras med väggar. Din kökskonsulent hjälper dig att planera köket optimalt, baserat på befintliga förutsättningar.
 
Artikeln är skriven av Kvik: 
 
Om Kvik
I över 35 år har Kvik levererat dansk design till överraskande låga priser. Kviks 150 butiker runt om i Europa är franchiseägda och bara i Sverige finns 19 Kvik-butiker. 2017 omsatte Kvik 1,3 miljarder DKK. Kvik är en del av den svenska koncernen Ballingslöv Int. AB som är en av de ledande aktörerna inom kök och bad i Skandinavien och Storbritannien. Läs mer på Kvik.se
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Tips

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top