Connect with us

Köksliv

verktyg i köket
Foto: Smeg

Inspiration

Våra bästa verktyg i köket – 5 favoriter!

Det går trender i det mesta, så också i köket. Vi är väl alla skyldiga till åtminstone ett impulsköp av en fullständigt ”oumbärlig” köksmanick som sedan ligger och skrotar längst in i en bortglömd kökslåda. Men det finns naturligtvis verktyg i köket som är — i stort sett — oumbärliga på riktigt. Här är våra fem favoriter!

Pincett

En bra pincett är ett måste om man har en professionell kocks arbete som målbild. Det är kockens förlängda hand som smidigt greppar och vänder det som tillagas i stekpannan, assisterar vid den heta grillen och dessutom snurrar pastan snyggt vid uppläggning (googla!). Och så mycket mer, man kan till och med spetsa maten om det behövs. Tänk bara på att att pincettens material inte ska repa kok- och stekkärlens yta, så matcha pincett efter beläggning.

verktyg i köket kökspincett

Foto: Kitchentime.se

Lyxig kockpincett av rostfritt stål från F.A. Porsche Design. Kostar 295 kr, finns hos KitchenTime.

verktyg i köket kökspincett

Foto: Köketsfavoriter.se

Plastpincett från Fiskars, perfekt för kärl med non stick-beläggning. Kostar 49 kr, finns hos Kökets Favoriter.

Köksvåg/Hushållsvåg

En våg är ett riktigt bra verktyg i köket och man har större användning för den än man kanske tror. Först och främst är det naturligtvis praktiskt att kunna väga råvaror och ingredienser. Men är det dessutom så att man bakar mycket skapar en våg möjligheten att baka efter de mer avancerade recepten. Bakproffsen väger nämligen allt.

verktyg i köket solcellsvåg

Foto: Soehnleshop.se

Smart och precis köksvåg som drivs av solceller. Kostar 629 kr och finns hos Soehnle.

verktyg i köket köksvåg retro

Foto: Zerazza.com

Våg av retromodell signerad Bengt Ek. När den inte används vänder man den snygga klockan på baksidan utåt. Kostar 1 995 kr, finns hos Zerazza.com.

Termometer

Tempa fisk, kött, degvätskor och bröd. Och så vidare. All mat har sin ultimata innertemperatur och med en kökstermometer går det att nå perfekt resultat varje gång. Många ugnar säljs med inbyggd termometer, så kolla efter det om det ändå är dags att köpa ny.

verktyg i köket sunartis termometer

Foto: Bagaren och Kocken.

Prisvärd termometer från Mingle. Fungerar såväl vid matlagning som bakning. Kostar 259 kr, finns hos Bagaren och Kocken.

Stavmixer

Med en stavmixer kan du göra puréer och röror, mixa soppor och skumma mjölk. Och så mycket mer. Det finns stavmixerpaket som dessutom innehåller bägare, visp och minihackare, till exempel. Så himla användbart!

verktyg i köket stavmixer philips

Foto: Elgiganten.se

Stavmixer från Philips Avance Collection med flera tillbehör. Kostar 799 kr, finns på Elgiganten.

Bra knivar

Den här punkten borde egentligen stå först. Men vi lägger den sist för att den inte ska glömmas bort; bra knivar är A och O i köket. Kniven är kockens bästa vän, och ingen matlagning som bereds med slöa knivar är rolig eller lustfylld. Så investera i knivarna, och ta sedan väl hand om dem.

verktyg i köket knivset global

Foto: Bagaren och Kocken.

Knivset från Global med kockkniv, allkniv och skalkniv. Kostar 3 099 kr, finns hos Bagaren och Kocken.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

To Top