Connect with us

Köksliv

KM 7000 med SmartSelect och induktion på hela ytan, s.k. full surface

Nyheter

Flexibla och intuitiva – de nya hällarna från Miele med induktion på hela ytan

Upp till 6 kastruller och stekpannor kan placeras på valfri plats och till och med flyttas runt på hällen. Induktionshällar är snabba, lätta att hålla rena och använder lite energi. Toppmodellerna i den nya generationen hällar KM 7000 har fler smarta funktioner: Tack vare en ny teknik glider kokkärlen mjukt och nästan ljudlöst över hällen. Och om kärlet flyttas följer styrningen med automatiskt.

Hur många kastruller och stekpannor som behövs, hur stora ska de vara och hur de bäst placeras beror på receptet, antal gäster och även personliga preferenser. De flesta matlagningssituationer är olika men med nästa alla hällar måste man anpassa sig efter de fastlagda kokzonerna. Med Mieles induktionshällar med full surface gäller inte det. Nu kan upp till sex kastruller och stekpannor placeras på valfri plats över hela ytan på den upp till 90 cm breda hällen. Mieles induktionshäll med full surface anpassar sig till användaren och inte tvärtom.

Lika bekväm är SmartSelect-styrningen. Häll och värmeläge aktiveras med en fingertryckning på ytan. Placeras en kastrull eller stekpanna på hällen föreslår hällen en inställning av värmeläget som passar till kokkärlet.

Miele har ansökt om patent för intelligent kastrulligenkänning

För varje ytterligare kärl som ställs på hällen visas en ny manöverpanel. Om ett kokkärl flyttas följer inställningen med. Miele har ansökt om patent för denna intelligenta kastrulligenkänning. Den nya funktionen SilentMove i toppmodellerna ser till att kokkärlen flyttas extra tyst på hällen. Detta tack vare att den tryckta markeringen av tillagningsytan finns under glasytan istället för ovanpå som normalt. Något som förutsätter en transparent glaskeramik av extra hög kvalitet. Hällar med SmartSelect White visar dessutom siffror och andra displayelement i vitt. Hällarna med induktion på hela ytan finns i 60, 80 och 90 cm bredd.

Läs också Miele lanserar ett helt nytt sortiment inbyggnadsprodukter

Uppkopplade och med många kombinationsmöjligheter

I samband med lanseringen av de nya hällarna med full surface sker generationsväxlingen till KM 7000 också med induktionshällar med fördefinierade kokzoner. Nästan alla hällar kan kopplas upp med WiFi och appen Miele@mobile. Självklart är de flesta hällarna utrustade med Con@ctivity där fläkten styrs automatiskt via hällen, en funktion som funnits i mer än tio år. Med det nya standarddjupet 52 cm kan hällar utan ram för planmontering nu också kombineras med hällar i SmartLine-serien. För den flexibla matlagningsstationen, skräddarsydd efter eget önskemål, finns t. ex. wok, teppanyaki-grill och bänkfläkt att komplettera med. 

KM 7000 med SmartSelect och induktion på hela ytan, s.k. full surface

Foto: Miele. KM 7000 med SmartSelect och induktion på hela ytan, s.k. full surface

Lansering: från maj 2019

För mer information om induktionshällarna KM 7000, kontakta:
produktchef Henrik Israelsson på 08-562 29 000 eller henrik.israelsson (at) miele.se
eller läs mer på www.miele.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top