Connect with us

Köksliv

Foto: Pixabay/Kilodk

Inspiration

Friluftsliv med hållbar stil – prylarna du vill ha med på utflykten

Begreppet friluftsliv är brett och rymmer det mesta på skalan, från skogspromenad till bergsklättring och kajakpaddling. Oavsett nivå på utomhusaktiviteten kommer energidepåerna behöva påfyllning. Och för dem av oss som tycker att matsäcken är minst lika viktig som utflyktens övriga delar, är den ätbara planeringen extra nöjsam. 

Praktiskt, okrossbart och lättburet är tre honnörsord att lägga på minnet när det ska packas matsäck. Vill man lägga till “snyggt” går det utmärkt, för varför skulle man inte kunna utöva friluftsliv med stil? Och glöm inte “hållbart”, för vill vi kunna njuta av naturen även i framtiden måste vi investera i saker som håller över tid, och som är gjorda av hållbara material. Vi har plockat ut några nödvändiga – och snygga – prylar att packa ner inför nästa svamputflykt eller fisketur. Och så någon kanske inte helt nödvändig, men ack så trevlig att ha med.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Designtorget, Outdoorexperten, Kitchentime, Bokus, Sportamore och Outnorth.

Alltid användbart

bambumugg friluftsliv

Foto: Designtorget.se

Bambumuggar i sobra färger från svenska Cink. Tillverkade av ekologisk bambu, melamin och majsstärkelse. Finns i flera färger och funkar för både varma och kalla drycker. Säljs i 3-pack för 200 kr. Läs mer och handla här.

Smart spork

spork friluftsliv

Foto: Outdoorexperten.se

Hybridbesticket spork – spoon/fork – är numera en oumbärlig klassiker i många ryggsäckar. Att den här dessutom är gjord i snyggt och miljövänligt trä gör oss extra glada. Från Stabilotherm, kostar 45 kr. Läs mer och handla här.

Klean drinking

Klean kanteen

Foto: Kitchentime.se

Favoritflaskan från Klean Kanteen är gjord av hållbart skördad bambu, livsmedelsklassad silikon och rostfritt stål. Företaget Klean Kanteen, som grundades i Kalifornien år 2002, såg tidigt problemen med plast- och aluminiumflaskor och skapade en egen flaska som ett giftfritt alternativ. Dessutom är det livstids garanti på produkterna, so what´s not to like? Läs mer och handla här.

Laga maten på plats

eldmat friluftsliv

Foto: Eldmat.se

Att kunna laga mat över öppen eld är drömmen för många naturromantiker. Författarna till boken Eldmat går igenom de vanligaste eldarna för matlagning och lär oss att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Här finns naturligtvis också en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Läs mer och handla här.

Tålig termos

mattermos

Foto: Sportamore.se

Snygg och robust är mattermosen från Stanley som håller maten varm länge, rymmer en dryg halvliter och levereras med tillhörande sked. Läs mer och handla här.

Kaffelyx 

friluftsliv

Foto: Outnorth.se

Urberg Espresso Maker serverar espresso varhelst du önskar. Ställ den på en svag gas- eller spritlåga och kaffet börjar droppa ner i koppen efter ett par minuter. Urberg är anslutet till 1 % for the planet och ger därmed 1 % av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Läs mer och handla här.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top