Connect with us

Köksliv

Inspiration

Härligt höstiga tapeter

Nu när hösten knackat på dörren letar vi oss inomhus lite mer, och då kan det ju vara läge att ta tag i det där köksprojektet du gått och drömt om. Nya, fräscha tapeter är en tacksam boost som kan göra underverk för helhetsintrycket och pigga upp även den mörkaste novemberdag. Varför inte välja ett motiv i höstiga toner för att matcha årstiden? Vi har valt ut våra favoriter i  rött, orange, gult och brons.

“Snakeshead”, design William Morris

Ingen tapetlista är väl riktigt komplett utan denna brittiska designikon. Många av de klassiska mönstren för tankarna till prunkande sommarängar med sina vackert sirliga blommor, men Snakeshead i tonen Charcoal Spice påminner snarare om en krispig oktoberdag.

Foto: Engelska Tapetmagasinet

“Tistlar”, design Dagmar Lodén

Ge ditt kök en doft av 50-talet med denna murrigt roströda tapet designad av konstnären och textila formgivaren Dagmar Lodén. Tistlar ritades för Jobs Handtryckeri år 1949 och finns även i gult och blått.

Foto: Sandberg Wallpaper

“Rosenholm”, design Sandberg Wallpaper

Vill man åstadkomma en lite mjukare, romantisk känsla kan man spana in Rosenholm i färgskalan Wheat, en skönhet med anor från 1800-talet. Det traditionella motivet med pioner och rosor är en riktig dröm för alla som fallit för lantkökstrenden, och den avslappnade färgskalan skapar en perfekt övergång mellan sommar och höst.

Foto: Sandberg Wallpaper

“Chiavi Segrete”, design Fornasetti

För den lyxiga tapetsören med smak för italiensk design erbjuder Fornasetti detta mäktigt mustiga lövverk. Chiavi Segrete betyder “hemliga nycklar” och det är ju ett träffande namn.

Läs också: Piffa köket med somriga tapeter

Foto: Engelska Tapetmagasinet

“Cleo”, design Lisa Bengtsson

Det är nog inte bara vi som fallit som furor för Lisa Bengtssons charmigt färgsprakande motiv. Sagolika djur och oväntade kombinationer skapar närmast geometriskt förvillande mönster som det är svårt att få nog av. Denna djuriska tapet heter Cleo och finns även i grönt.

Foto: Engelska Tapetmagasinet

“Pine”, design Sandberg Wallpaper

Asiatiskt och stilistiskt med en tillbakalutat rogivande guldton. Den mörka bakgrunden till trots är detta en tapetfavorit som skapar ett varmt och välkomnande intryck. Finns även i ljusgrått och grönt (och de är minst lika vackra!).

Foto: Tapetorama

Omslagsbild: Norrlandsfärg. Tapet Rosenvinge från Boråstapeter.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top