Connect with us

Köksliv

Inspiration

Trend: Spännande effekter med svarta köksluckor

Svart är det nya svarta – åtminstone i köket. Allt fler vågar ta steget bort från det klassiskt vita och välja köksinredning i betydligt dovare toner. Vi ger dig köken att inspireras av och tipsen som gör det mesta av dina svarta köksluckor. 

Foto: Stylizmo

Läs också Låt dina köksluckor ge köket en boost

Kontraster med trä

Naturmaterial som trä kan bli en snygg motvikt i ett annars mörkt kök. Välj ljusa träslag som skapar en ordentlig effekt mot de svarta luckorna, och låt samma material synas även i exempelvis möbler och köksredskap.

Foto: Pickyliving

Soft gråskala

Svarta kök kan ibland kännas strama och hårda, men rätt detaljer kan snabbt skapa ett mjukare intryck. I det här köket upplevs inredningen som mild och behaglig tack vare fina textilier och en mix av grå, vita och bruna nyanser. En stoppad fåtölj, en ullig fäll och prunkande gröna växter bidrar till den välkomnande känslan.

Foto: Sekelskifteshem

Läs också Uppdatera dina köksskåp med vackra beslag

Minimalistiskt och modernt

Den som snarare eftersträvar ett sparsmakat kök väljer inredning i samma stil som luckorna. Den avskalade trappan, som närmast ser ut som ett abstrakt konstverk där den tycks sväva fritt vid väggen, sätter tonen för detta kök där less is more. Tack vare rummets stilrena design får även den detaljrika kökslampan verkligen ta sin plats.  

Foto: Ballingslöv

Rustikt med öppen förvaring

Många stängda skåpfronter på rad riskerar att ge ett klumpigt intryck , särskilt om de är mörka. Med öppna hyllor skapas rymd och en spännande dynamik som gör köksporslinet till en vacker inredningsdetalj. Kombinera öppen förvaring med vanliga köksluckor för ett så mångsidigt och praktiskt kök som möjligt.

Foto: Alvhem

It’s in the details

Svarta köksluckor gör sig bra mot skinande metaller. Det behövs sällan särskilt mycket, här utgör ett kroksystem i mässing kökets mest tongivande detalj. Några beslag i samma material är pricken över i.

Foto: Fantastic Frank

Våga gå all in

Riktigt dramatiskt blir det förstås om man skruvar upp konceptet till max. Med rätt fingertoppskänsla kan ett kök helt i svart – inklusive vitvaror, möbler och tak, verkligen göra intryck på betraktaren. Nedan används det bruna trägolvet som bas i en i övrigt nästan helsvart inredning, tillsammans med några enstaka glas- och mässingsdetaljer. Man kan lätt gissa att Flos-lampan i taket blir en spektakulär fokuspunkt när den tänds.

Foto: Gustaf Sandberg

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top