Connect with us

Köksliv

Köksinspiration

Inspiration

Köksinspiration i modern stil

Luftigt, fräscht och innovativt – modernt designade kök är en fröjd att både använda och titta på. Sugen på att förnya köket eller kanske bara njuta av lite köksinspiration? Här hittar du många spännande exempel i modern stil!

Hypermodern futurism

Att träda in i det här köket är nästan som att ta steget in i ett science fiction-äventyr. Inredningen präglas av krom, betong och glansiga ytor. Formspråket balanserar mellan fyrkantiga klossar och rundade cylindrar, som förstärker den futuristiska känslan. Matchar detta din framtidsvision för ditt eget kök?

Köksinspiration

Foto: Noblessa

Solida former

Vem har sagt att rejält måste vara tråkigt? Det här köket bjuder både på praktiska arbetsytor och modern design. Lägg märke till det härligt mörka trägolvet som skapar en vacker kontrast.

Köksinspiration

Foto: Kitchn

Kreativ planlösning

Öppen planlösning har vi ju alla hört talas om, men vad sägs om den här spännande lösningen? Den generösa takhöjden inbjuder till att skapa en fristående köksö som samtidigt agerar rumsavdelare. Vi gillar särskilt den ljusa pastellfärgen på luckorna och de vackert designade möblerna.

Köksinspiration

Foto: Marbodal

Ljust och fräscht

En riktig klassiker! Ett vitt kök funkar i alla lägen och till den mesta typen av inredning. Det ljusa trägolvet och stolarna i grå textil är en lyckad matchning som ger extra trendpoäng.

Köksinspiration

Foto: ByggaHus.se

Trendkänsligt trä

Och apropå trendigt – ljust trä är stilexperternas allra senaste favoritmaterial. Den praktiska bardelen kombinerat med höga stolar frigör extra utrymme som bidrar till den luftiga känslan.

Köksinspiration

Foto: Marbodal

 

Soft pastell

Det går knappt att se sig mätt på den här mjuka, nästan dammigt gröna nyansen. Ljust trä och vita skåpsluckor gör sig perfekt till de vackra väggarna, och de svarta barstolarna adderar lite dramatik. Att trappan går i samma nyans som golvet är ett extra plus i stilkanten.

Köksinspiration

Foto: Kvik

Geometriskt och ljusblått

Du som tröttnat på fondväggar kan scrolla vidare, men vi andra kan njuta av ett modernt designat kök med praktiska lösningar. Med svart och vitt som bas bidrar den ljusblå väggen med välkommen värme. Det randiga stiltemat knyter ihop rummets olika delar på ett naturligt sätt.

Köksinspiration

Foto: Kitchn

Abstrakt enkelhet

Som ett konstverk i sig är detta stilrena kök med japansk inspiration. Naturmaterial och rena linjer kombinerat med lugna basfärger skapar en harmonisk helhet. 

Köksinspiration

Foto: Kvik

Lyxiga gulddetaljer

Trendigt hexagonformat kakel, pastellfärgade köksluckor och snygga detaljer i guld sätter stilen. Intrycket är ungt och modernt med en liten hint av retro.

Köksinspiration

Foto: NordDesign

Öppet och inbjudande

Högt i tak är verkligen en lyx som bäddar för riktigt härliga kök. De vita luckorna och de fristående skåpen på väggen bidrar till den rymliga atmosfären, likaså gör de subtila spotsen att rummet tycks växa ännu mer på höjden.

Köksinspiration

Foto: Ballingslöv

Skandinaviskt stilspråk

Sval och elegant design för gärna tankarna till nordliga breddgrader. Här samsas blekt trä med en svartvit färgskala och moderna möbelval.

Köksinspiration

Foto: NordDesign

Modig materialmix

Trä, plast, marmor, glas och rostfritt? Det kan låta som en lite väl eklektisk blandning för att lyckas, men gjort på rätt sätt kan summan bli så mycket mer än delarna. Kökslivs redaktion är riktigt avis på den snygga matplatsen.

Köksinspiration

Foto: Bo-laget

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top