Connect with us

Köksliv

Köksmöbler

Nyheter

Köksmöbler vi gillar just nu

Är du nyfiken på vilka köksmöbler som gäller just nu? Här är fyra måsten i det moderna köket som verkligen förgyller sin plats.

Kökssoffan

I takt med att lantköket vuxit i popularitet har även kökssoffan letat sig tillbaka. Den minimalistiska pinnsoffan är en av de hetaste modellerna, medan den klassiskt fyrkantiga soffan ofta erbjuder extra förvaring under sitsen. Stilrent svart, ljust bleknat trä och mjuka pasteller är några av färgfavoriterna.

 

Köksmöbler soffa

Kökssoffa från Aders möbler

Köksmöbler soffa

Kökssoffa från Länna möbler

Designstolarna

Matchande köksbord och stolar är inte längre ett måste – snarare tvärtom. Nu vill vi gärna komplettera köksbordet med omaka designstolar som var och en för med sig sin helt egna estetik. Olika typer av pinnstolar i trä står högt upp på önskelistan, likaså modeller med ben i metall som hos klassikern Myran eller rundade plastsitsar som Eames DSW.

Läs också: Köksbord som passar din matplats

Köksmöbler stolar

“Myran” hos Stockholms Auktionsverk

Köksmöbler stol

“Eames DSW” från Svenssons i Lammhult

Långbänken

Att välja en bänk framför stolar vid köksbordet har flera fördelar, inte minst är den praktisk och rymmer många utan att ta alltför stor plats. Kanske är det därför som långbänken är en riktig trendfavorit bland säsongens köksmöbler? Vill du gå all in kör du en bänk på vardera sidan om bordet, annars kan du skapa en spännande dynamik med en bänk på ena sidan och stolar på den andra.

Köksmöbler sittbänk

Sittbänk från Chilli

Köksmöbler sittbänk

Bänk från Olsson & Gerthel

Köksmöbler sittbänk

Långbänk från Living Furniture

 

Statementlampan

Nog har kökslampan blivit så trendig att vi nästan kan kalla den en möbel vid det här laget. Designlampor har länge varit i rampljuset i hemmets övriga rum, men de senaste åren har de gjort sitt intåg även i köket. Satsa på en lampa som kompletterar matplatsen och skapar den där extra “wow-faktorn” som kan lyfta hela inredningen.

 

 

Köksmöbler lampa

“Flos” hos Rum21

Köksmöbler lampa

“PH 5” hos Rum21

Köksmöbler lampa

“Vertigo” hos Olsson & Gerthel

Läs också: Kökslampor och ljussättning — hur ska man tänka?

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

To Top