Connect with us

Köksliv

kräftskiva
Foto: Ylvers/Pixabay

Inspiration

Kräftskiva? Här är prylarna och pyntet som maxar festen!

Efter årets heta sommar är hösten mer efterlängtad och välkommen än vanligt. Just nu drömmer vi om krispiga dagar med klar luft och att äntligen få klä oss i snygga höstkläder igen. Vi vill också kura skymning med tända ljus, och så klart styra upp årets kräftskiva – festen som tar oss från sommarmood till höstdito.

Att fixa kräftskiva är en favorit bland årets festplaneringar. Dukningen rymmer många fina detaljer, och när skymningen smyger sig på tänds lyktor och ljus igen, efter att ha varit frånvarande under de ljusa sommarmånaderna. Vi har letat fram snygga, praktiska och stämningshöjande detaljer som gör kräftskivan till en av årets bästa fester!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bagaren och Kocken, Granit, Indiska och Lagerhaus. 

Knäckaren
kräftskiva detaljer

Foto: Åhléns.se

Underlätta för gästerna med en skaldjursknäckare. Mindre blodvite och mer bling på bordet — win/win! Den här klassikern från Sagaform kostar 199 kr. Läs mer och handla här!

För ostbrickan
kräftskiva ostbricka

Foto: Bagarenochkocken.se

Visst har kräftorna huvudrollen, men tillbehören är minst lika viktiga. Den obligatoriska ostbrickan, till exempel, som får en snygg uppläggning på en rustik skärbräda. Den här i valnöt från Mareld mäter 33×21 cm och kostar 799 kr. Läs mer och handla här!

Som på restaurang
kräftskiva fat

Foto: Bagarenochkocken.se

Servera skaldjuren på samma typ av fat som restaurangerna gör. Lägg krossad is i botten för extra effekt. Dessa skaldjursfat är gjorda av aluminium och finns i olika storlekar, från 299 kr. Läs mer och handla här!

Stämningsfullt
kräftskiva ljusslinga

Foto: Granit.com

En ljusslinga är kanske det snabbaste och enklaste sättet att skapa stämning, såväl inne som ute. Den här från Granit passar både för inom- och utomhusbruk, har 10 st miljövänliga LED-lampor och kostar 599 kr. Läs mer och handla här!

Uppläggning
kräftskiva skål

Foto: Indiska.com

Pynta bordet med uppläggningsskålar i grönt, det blir en snygg kontrast mot kräftornas signalröda nyans. Detta 3-pack i bambu kostar 299 kr. Läs mer och handla här!

Fräscha händer
kräftskiva skål

Foto: Lagerhaus.se

En fin detalj när man serverar skaldjur är att duka fram skålar med vatten och citronskivor, för gästerna att skölja av fingrarna i. Den här skålen på fot i stengods tål både maskindisk och micro och kostar 39 kr. Läs mer och handla här!

Västerbotten i miniformat
kräftskiva västerbottenpaj

Foto: Bagarenochkocken.se

Servera den ljuvligt krämiga ostpajen i portionsformar. I sober champagnefärg och med non-stick beläggning kommer de här minipajformarna i 4-pack för 149 kr. Läs mer och handla här!

Mysljus
kräftskiva ljuslykta glas

Foto: Åhléns.se

Fyll hemmet med ljuslyktor av olika typ och modell. Den här lilla karamellen i rosa glas gör sig fint i olika grupperingar, året om. Har en dekorativ guldkant och kostar 39 kr. Läs mer och handla här!

Helan och halvan
kräftskiva snaps

Foto: Åhléns.se

Mycket tjusigt att servera snapsen i dessa handblåsta och vändbara glas. Med sin stilrena design och den vackra lådan av ek är de lika fina att ställa fram till jul och påsk — man gillar ju grejer med flera användningsområden. Kostar 499 kr, kommer från Sagaform. Läs mer och handla här!

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

To Top