Connect with us

Köksliv

Inspiration

Lyft in solen i hemmet med ett gult kök

Påsken må vara över för den här gången, men vårfärgen gult tycks stanna kvar ett litet tag till. Accentfärger i senap, saffran, neon och kanariegult har prytt många hippa hem den senaste tiden och nu har trenden även fått ordentligt fäste i köket. För dig som är sugen på att uppdatera ditt viktigaste rum med en moderiktig vitamininjektion har vi samlat några riktigt snygga gula kök att inspireras av.

Klassiskt 50-tal

Foto: Electrolux Home

Tidsenliga detaljer och en härligt kanariegul nyans skapar en inbjudande känsla i det här funkisköket. Lägg särskilt märke till köksskåpens snabelhandtag, de snygga pinnstolarna och den stilrena plåtlampan. En riktig retrodröm!

Trendigt 70-tal

Foto: Home Stratosphere

Vi flyttar oss några decennier fram i tiden till den här nostalgiska interiören. 70-tal som inredningsinspiration har blivit en storfavorit under vårsäsongen, vilket gått hand i hand med att gula toner åter tagit steget in i finrummet. Här ser vi en kombo med väggar och möbler i teak, en annan retroklassiker som fanns i de flesta hem den här tidsperioden.

Modern romantik

Foto: Kvänum

Med vitt som bas känns köket luftigt och ljust. Den solgula köksväggen adderar lite välbehövlig karaktär, som övergår i en småblommig tapet med romantisk touch. Ett enkelt och flexibelt sätt att ta till sig den gula flugan utan behöva ge sig på hela inredningen!

Asiatiska influenser

Foto: HTH

Sparsmakat, elegant – och helt rätt. Gula skåpsluckor tillsammans med avskalade, asiatiska influenser skapar ett riktigt habegärligt trendkök man nästan inte kan se sig mätt på. Minimala eller direkt obefintliga beslag på skåpsluckorna, rena vita ytor och porslin i samma stil som interiören är viktiga inslag för att sätta stilen.

Modig geometri

Foto: Enjoy Home

Om du föredrar stora statements framför subtila färgklickar kanske detta är något för dig. Här går hela den väggfasta inredningen i en värmande, solrosgul ton som vackert ramas in av den granitgrå bänkskivan. Skivans kvadratiska vinklar fångas upp i de perfekt placerade lampskärmarna som tillsammans med trästolarna skapar en liten matsalsdel. De svarta detaljerna och det flerfärgade golvet vässar intrycket lite extra. Här vill vi flytta in DIREKT.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top