Connect with us

Köksliv

mandolin
Foto: Bagaren och Kocken

Inspiration

Mandolin — ett mångsidigt köksredskap

Med en mandolin i köket kan du alltid servera perfekta skivor och strimlor av frukt och grönsaker. En mandolin är liten och kompakt, så den tar inte mycket plats i köksskåpet, och den kan i många fall ersätta en matberedare. Använd mandolinen för att exempelvis skiva potatis till gratängen, eller för att få fram fulländade gurkskivor till söndagsmiddagens pressgurka.

Alla har olika taktiker i köket och vilka redskap som värderas högst är väldigt individuellt. Men, med detta sagt så måste vi ändå framhärda att har man en gång börjat använda en mandolin, ja, då fortsätter man gärna. Den är ett favoritverktyg även i de professionella köken, och många är de kockar som sjunger mandolinens lov. Det finns mandolinvarianter som kommer med ett flertal tillbehör och även kan göra julienne, tärningar och våffelskivor. Vissa har även med en praktisk uppsamlare.

Ett tips är att undersöka vilken kvalitet det är på mandolinen du ska köpa. För precis som med så mycket annat finns det stora variationer på marknaden. Vi har plockat ut exempel på tre kvalitativa mandoliner här nedan. Hyvla på, och imponera stort på middagsgästerna!

Budgetvariant med hög kvalitet

Mandolinen från Kyocera har keramiskt blad, är enkel att använda och har blivit ”Bäst i test” i såväl ICA Kuriren som Allt om mat och Aftonbladet. Den är ställbar från 0,5 mm till 3 mm, tål maskindisk och levereras med fingerskydd. Kostar 395 kr och finns på Bagaren och Kocken. Läs mer här!

mandolin kyocera

Foto: Bagaren och Kocken

Uppiggande röd med många tillbehör

KitchenAid levererar en mandolin som kommer med tre insatser och fyra skålar med lock. Dessutom ingår en praktisk låda att förvara allt i. Den kostar 1 199 kr och går att hitta hos KitchenTime. Läs mer här!

kitchenaid mandolin

Foto: Kitchentime.se

Professionell kvalitet och robust design

I över 180 år har det franska företaget de Buyer har tillverkat köksredskap, och numera levererar de matlagningsglädje till såväl restaurangkök som matlagningsintresserade privatpersoner. Mandolinen ”Ultra” är en stadig modell som även kan göra strimlor, tärningar och våffelskivor. Den är tillverkad i rostfritt stål och kostar 1 995 kr. Finns hos Bagaren och Kocken.

mandolin de buyer

Foto: Bagaren och Kocken

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top