Connect with us

Köksliv

Mateus porslin
Foto: Mateus.se

Nyheter

Mateus meets Sam Baron meets Yatzer

Många är de porslinsälskare som har fallit handlöst för Mateus vackra former och färger. Det må vara ett slitet uttryck, men där finns faktiskt något för alla; lekfulla bubblor, romantisk spets och en basickollektion (som är allt annat än basic) står på hyllorna och lockar både ögon och plånbok.

Mateus grundare, Teresa Mateus Lundahl, bor i Sverige men har sitt ursprung i Portugal. När hon på 90-talet såg hur även de svenska hemmen började välkomna färg och mönster föddes en idé. Hon ville föra samman de två världarna och låta traditionellt portugisiskt hantverk möta svensk design och dagens modetrender. Numera är det Teresa tillsammans med dottern Filippa som är de kreativa krafterna bakom varumärket. Och alla som förälskat sig i det vackra formspråket har haft gott om tid på sig att fördjupa passionen — i år celebrerar nämligen företaget 25 år i keramikens tjänst. Det firas med ett designsamarbete som hyllar företagets ursprung, men som också utmärker sig med sitt avskalade och stilrena formspråk.

Kreativt samarbete

Den nya kollektion har kommit till i ett kreativt samarbete med de internationella designtalangerna Sam Baron och Yatzer. Vilket i klartext betyder Sam Baron, som är en prisad fransk designer, och Costas Voyatzis, som är grundare av den internationella designportalen Yatzer.

Alla företagets produkter tillverkas för hand i Portugal, så också jubileumskollektionen. Men med sitt minimalistiska formspråk sticker den ut något från de övriga. Dock; det går precis som vanligt alldeles utmärkt att kombinera den med övriga kollektioner. Så alla som likt Teresa Mateus Lundahl har en passion för det dukade bordet, kan blanda och ge och fortsätta sprida kärleken till vackra dukningar och minnesvärda middagsbjudningar.

Inspirationsbilder från kollektionen

mateus porslin

Foto: Mateus.se

mateus porslin

Foto: Mateus.se

mateus porslin

Foto: Mateus.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top