Connect with us

Köksliv

Micael Bindefeld

Nyheter

Micael Bindefeld lanserar romantisk porslinsservis

Med inspiration från mormors målade porslin och sina egna resor världen över lanserar festfixaren Micael Bindefeld servisen “Aspvik”. Serien har ett klassiskt romantiskt formspråk och finns även i en juniorvariant för barn.

Micael Bindefeld

Foto: Fyrklövern

Micael Bindefelds nya porslinsservis är framtagen tillsammans med inredningsföretaget Fyrklövern och består av 24 delar. Den ostindiska touchen är hämtad från Micaels många resor medan det klassiskt sommarromantiska inspirerats av hans mormors egenhändigt målade porslin.  

– Jag är besatt av porslin och vackra dukningar. När jag arrangerar middagsbjudningar så utgår jag alltid från dukningen, där detaljerna gör den stora skillnaden. När jag fick förfrågan om att formge en helt egen servis tvekade jag inte en sekund, säger Micael Bindefeld om samarbetet.

Micael Bindefeld porslin

Foto: Fyrklövern

Läs också: Maria Nilsdotter och Skultuna släpper nytt

Servis för barn

På servisen, som illustrerats av Anna Handell, syns bland annat pioner, hortensia, vallmo och förgätmigej. Dessa blommor är några av Micaels personliga favoriter och går alla att hitta i hans trädgård på Aspvik i Stockholms skärgård.

Kollektionen innefattar även en barnservis, Aspvik junior, som är designad med Micaels tvåriga son Simeon i åtanke. Stilen knyter an till det genomgående klassiska temat, men har en lekfullare framtoning med illustrationer av Micaels älskade katter Isaac och Gustaf.

Micael Bindefeld dukning

Foto: Fyrklövern

Aspvik finns att köpa i butik från den 26 juni.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

To Top