Connect with us

Köksliv

Ugn Miele

Nyheter

Nu kommer ugnen som pratar med maten

Tillaga fisk i ett isblock eller kött i ett hölje av bivax – utan att isen eller vaxet smälter. Går det? Med Mieles dialogugn är det faktiskt fullt möjligt eftersom den med en helt ny teknik anpassar tillagningen till varje råvara. Med andra ord kan du lägga allt på samma plåt och det blir klart exakt samtidigt och upp till 70 % snabbare än med en vanlig ugn.

 

– Överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken tillagad men isen förblir fryst. Eller ta den populära plåtmaten till helt nya nivåer. En viltstek på en bädd av grönsaker och omgiven av potatis är 45 minuter senare färdig; köttet rosa, grönsakerna lätt al dente och potatisen perfekt mjuk – enkelt, snabbt och i en enda omgång, säger Henrik Israelsson, produktchef hos Miele. 

Ugn

Foto: Miele

Inte övertygad?

Du kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta halva tillagas och andra halvan förbli rå, göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd utan någon färgad/hård skorpa. Men vill du ha en skorpa är det inga problem, dialogugnen har både den nya teknologin och den vanliga ugnens teknik, så du kan välja exakt vilken färg du vill att skorpan ska få.

– Detta är banbrytande teknologi att laga mat med, jag har själv inte ens snuddat vid den kapacitet som ugnen besitter. Trots min erfarenhet från det professionella köket så är jag imponerad av möjligheterna ugnens prestanda ger, säger Henrik Norström, flerfaldigt prisbelönad stjärnkock.

Dialogugn

Foto: Miele

Men hur är det ens möjligt?

Det korta svaret är att dialogugnen använder elektromagnetiska vågor på olika frekvenser som känner av råvarornas textur och anpassar tillagningen efter varje enskild råvara. Och nej, det är inte en mikro, dialogugnen är smartare än så.

Läs också Köpa ugn — en guide i funktionsdjungeln

___________________________________


Miele dialogugn lanseras i maj 2019. Pris: 94 490 kr, då ingår installation av dialogugnen och att Mieles egen kock kommer hem och lagar en 4-­rätters middag för ett sällskap om sex personer. Dialogugnen finns i två designutföranden: PureLine och VitroLine samt fyra färger: rostfri, grafitgrå, briljantvit och obsidiansvart.

___________________________________

För mer information om dialogugnen, kontakta
Produktchef Henrik Israelsson, henrik.israelsson@miele.com, 08-562 29 000 eller läs mer på www.miele.se

Läs hela pressmedelandet här.
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top