Connect with us

Köksliv

köksbord modernt
Foto: Länna Möbler

Inspiration

Köksbord som passar din matplats

Ett snyggt köksbord och en härlig matplats står ofta högt på önskelistan, oavsett storlek på kök. Att välja köksbord är svårt, och det är lätt att begränsa sig i onödan. Runda bord behöver till exempel inte alltid extra mycket svängrum. Vi har valt ut ett runt och ett fyrkantigt bord vardera för det lilla köket, det normalstora köket och för köket med extra mycket yta.

Det lilla köket

Runt bord

Desirée cafébord från Swedese. Är egentligen ett utomhusbord, men med sin nätta och luftiga design passar det lika bra i köket. Stommen är av stål och bordsskivan är i vit kompaktlaminat med brun kant, diametern är 64 cm. Pris 3 665 kr.

köksbord runt

Foto: Swedese

Fyrkantigt bord

Det väggmonterade klaffbordet Norbo är en klassiker från Ikea. Eftersom det går att fälla ihop och då endast blir 8 cm djupt passar det även i det riktigt lilla köket. Det är gjort i massiv björk och 59 cm djupt i utfällt läge. Pris 329 kr.

köksbord litet

Foto: Ikea

Det mellanstora köket

Runt bord

CPH20 är ett runt matbord ur kollektionen Copenhague från Hay. Underredet är tillverkat av massiv ek och finns i fyra olika ytbehandlingar, och bordsskivan går att få i ett flertal olika färger på linoleum, laminat eller ekfanér. Valmöjligheterna för utförandet är med andra ord många. Diametern är 90 cm. Pris 6 079 kr.

köksbord runt

Foto: Miljögården

Fyrkantigt bord

Det klassiska och stilrena bordet 81B från Artek designades av Alvar Aalto redan 1934. Med sin tidlösa estetik klär det våra kök än idag. Benen är i böjlimmad björk och bordsskivan finns i björkfanér, vit laminat eller svart linoleum. Längden är 120 cm. Pris från 7 950 kr.

köksbord

Foto: Länna Möbler

Det stora köket

Runt bord

Wilma matbord från Mio är ett handmålat bord i klassiskt utförande. Benen är i massiv björk och bordsskivan finns i oljad eller vaxad ekfanér samt i vitmålad MDF. Diametern är 150 cm och det finns även iläggsskivor att köpa till. Pris från 13 995 kr.

köksbord runt

Foto: Mio

Fyrkantigt bord

No Early Birds är en tidlös kollektion designad av Per Söderberg. Det rektangulära matbordet finns i flera längder; 180 cm, 200 cm och 240 cm. Även djupet är valbart; 80/90 cm. Bara att välja efter tillgängligt utrymme alltså. Benen är i pulverlackad metall och bordsskivan går att få i laminat och ekfanér i olika utföranden. Pris från 20 685 kr.

köksbord modernt

Foto: Länna Möbler

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top