Connect with us

Köksliv

kökstrender
test

Nyheter

Säsongens hetaste kökstrender

Letar du ny inspiration till köket? Vi guidar till materialen, färgerna och detaljerna som definierar säsongens kökstrender.

Kalla metaller

Mässing och koppar har varit stabila inredningsfavoriter ett bra tag, och även om vi inte är riktigt redo att arkivera den trenden ser vi att de kalla metallerna nu börjat ta upp kampen. Silver och krom, gärna kombinerat med en grå eller svart färgskala, dyker upp på allt ifrån kranar, handtag och krokar till taklampor, tavelramar och vaser.

Kökstrender metall

Foto: Houzz.se

Öppna hyllor

I och med bistrokökens omåttliga popularitet har också den öppna hyllan blivit något av ett måste i det moderna köket. Öppna hyllor ger en härlig känsla av rymd och ett luftigt intryck som verkligen låter köksattiraljerna ta sin plats.

Kökstrender öppen förvaring

Foto: Sköna Hem

Ljust trä – och mörkt!

Som motvikt till alla vita kök är det nu dags för olika typer av trä att inspirera oss. Ljust, nästan blekt trä är en riktig trendfavorit som gärna används till skåpsluckor och köksbord, men även mörkt trä är en stark utmanare.

 

kökstrender trä

Foto: Hemtrevligt.se

kökstrender trä

Foto: Stroifaq.com

Sten

Sten kommer även i fortsättningen att synas i köksinredningen, inte minst granit som sägs vara den nya marmorn. För den som vill uppdatera exempelvis bänkskivan är detta ett trendigt alternativ som finns i en uppsjö varianter, eller varför inte pröva terrazzo som också snabbt blivit en favorit.

kökstrender sten

Foto: Digs Digs

 

Naturnära material

2018 är det tillbaka till naturen som gäller. Material som linne, ull och keramik lyfter in mjuka och behagliga toner i köket genom diskhanddukar, stolsitsar och krukor. Tänk mindre industriellt – mer gårdsbruk.

kökstrender natur

Foto: IKEA

Udda designstolar vid köksbordet

Perfekt symmetri hör gårdagen till. Nu vill vi blanda hej vilt och kombinera billigare vintagestolar med lyxigare designklassiker vid ett och samma bord. Välj dock gärna stolar i samma nyans för att skapa ett mer komplett helhetsintryck.

kökstrender stolar

Foto: Hemnet.se

Rött och rosa

Lite som en kontrast till dova nyanser och naturmaterial ser vi samtidigt hur starka, klatschiga färger börjat smyga sig in i köket. Klarrött som för tankarna till 70-talet är särskilt rätt den här säsongen, gärna kombinerat med andra glada kulörer som rosa för att skapa rätt känsla av maximalism.

kökstrender färg

Foto: IKEA

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top