Connect with us

Köksliv

Förvaring kök

Tips

Smart förvaring i köket

Det är inte bara små kök som kan dra nytta av effektiv förvaring. Med några smarta knep kan du få ut maximalt av utrymmet och skapa ett luftigare intryck i hemmets viktigaste rum.

Tänk uppåt väggarna

Stekpannor, skärbrädor, köksredskap, koppar och kastruller…det mesta går faktiskt lika bra att hänga upp på väggen som att slänga ner i en rörig låda. Bättre faktiskt, eftersom det både är dekorativt och du inte längre behöver undra var den där favoritmuggen eller sleven håller hus när du samlat allt i en överskådlig display.

Förvaring kök

Foto: Apartment Therapy

Använd skåpets insida

Vissa saker kan vara hopplösa att förvara. Som kastrullocken som alltid ramlar omkring huller om buller eller kryddburkarna som tycks bli fler och fler och alltid står med etiketten åt fel håll så att man måste vända på alla för att hitta rätt. Lösningen är lika enkel som den är genialisk – och du hittar den på insidan av dina köksskåp.

Förvaring kök

Foto: Apartment Apothecary

Förvara vertikalt

Ett smart sätt att både spara utrymme och skapa ordning är att förvara redskap och bestick i lodräta lådor. Du vinner plats samtidigt som det blir lättare att snabbt få en översikt.

Förvaring kök

Foto: The Kitchn

Skaffa en skafferilåda

Både praktiskt och stylish – att förvara lök, bröd och andra skafferivaror i lådor förenklar vid matlagningen och ger trendiga bistroköks-vibbar.

Foto: Buzzfeed.com

Göm undan apparaterna

Öppen förvaring i all ära, men visst finns det prylar i köket som man hellre ställer undan. Klumpiga bakmaskiner, tråkiga vattenkokare och andra apparater är ofta ett måste i det moderna köket men det betyder inte att de alltid måste synas. Med en hemlig lucka döljer du på ett finurligt sätt dina mekaniska medhjälpare samtidigt som de finns nära till hands när du behöver dem.

Förvaring kök

Foto: Country Home

  • Förvaring kök
  • Kakel
  • Kökskakel
  • Förvaring kök
  • Kakel
  • Kökskakel
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Tips

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top