Connect with us

Köksliv

superfront swell

Nyheter

Superfronts nya handtag Swell är här

Genom att kombinera enkelheten i en cylinder med vattendyningens böljande form – har Swell-handtaget fått ett uttryck som är avskalat men karakteristiskt. Swell finns i aluminium, mattsvart, mässing och koppar, varav de två senare finns i två utföranden: blankpolerad eller rå.

– Det avskalade men ändå karakteristiska uttrycket på Swell är nog ganska typiskt för vår design. Vi börjar ofta i rena, enkla grundformer – men tillför sedan alltid något som ger vår design ett unikt uttryck, säger Monica Born.

– Ja, med Swell utgick vi från cylindern och adderade därefter den böljande formen. Vi slipade på prototyperna i månader innan vi hittade den där perfekta, organiska formen som känns allt annat än maskinell. Det låter kanske pretentiöst, men det är sådant finlir som krävs för att design ska kännas arbetad och exklusiv, lägger Mick Born till.

Läs även Tips för en inspirerande köksinteriör

– Vad gäller de råa mässings- och kopparhandtagen så har vi helt enkelt bara låtit bli att polera dessa för att uppnå rätt känsla. Det ger en äkta, rå, industriell ytfinish som blir snyggare än den artificiella varianten med konstgjord svärta som man så ofta ser. Den råa, obehandlade ytan gör att inget handtag är fullständigt likt det andra – och det bidrar till den hantverksmässiga känsla som vi gillar, säger Mick Born.

– Swell ger mycket karaktär till ett kök eller en möbel, trots ett absolut minimum av detaljer. Det ”gör sig inte till”, men dess speciella form blir ändå pricken över i:et i ett cleant kök, avslutar Monica.

superfront swell

Foto: Superfront

 

superfront swell

Foto: Superfront

Swell finns att köpa på www.superfront.com.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top