Connect with us

Köksliv

Foto: Sleepo.se

Inspiration

Tips för en inspirerande köksinteriör

Är det något man vill skapa med sin köksinteriör så är det harmoni. Och inspiration. Ett aldrig så nyrenoverat och vackert kök förlorar tyvärr en del av känslan när mindre vackra detaljer tar över. Och eftersom det är alldeles för lätt att tappa inspirationen i vardagsträskets plastpåsar och bruna bananer, har vi satt ihop en liten kom ihåg-lista med snabba hacks för en inspirerande köksinteriör. 

Förpackningar

Det är märkligt det där med förpackningsdesign, en del kartonger och burkar tillför faktiskt något till ett kök, andra gör det inte. Likväl vill man ha vissa prylar nära till hands på köksbänken, alternativt är det så fullt i skåpen att det är nödvändigt. Ett tips för att få till en mer sammanhållen köksinteriör är att gömma det mindre snygga i andra, mer tilltalande förvaringslösningar. Några förslag kommer här:

Kaffefilter

Enligt många livets viktigaste filter (Instagram och Snapchat got nothing on kaffefilter). Det är dock en typiskt osnygg förpackning på bänken. Så lämna kartongen i returstationen och lägg dina filter i en fin hållare istället.

moccamaster filterhållare

Foto: Moccamaster

Stilren hållare i rostfritt stål från Moccamaster, kan även fästas på väggen. 249 kr på Cervera.

kaffefilter plåtburk

Foto: Sovtex.se

Färgglad filterhållare i plåt med fransk touch från Dixie. Kostar 139 kr, finns på Sovtex.

Bröd

Plastpåsar med bröd som ligger och dräller är själva antitesen till inspiration. En riktigt snygg brödburk däremot, är ett härligt blickfång och ett enkelt sätt att markera kökets stil.

brödskrin legnoart

Foto: Kitchentime.se

Praktiskt brödskrin i ask med skärbräda, från Legnoart. 599 kr på Kitchentime.

brödlåda plåt

Foto: Åhlens.se

Den retrodoftande brödboxen Tiffany är gjord i plåt och finns i flera färger. Kostar 349 kr och finns på Åhléns.

Textilen

Om kökshanddukarna hänger framme kan man med fördel göra dem till en del av inredningen och övrig köksinteriör. Att matcha med andra detaljer eller att byta efter säsong är enkla sätt att förändra med små medel.

 

 

ekelund kökshandduk

Foto: Ekelunds.se

Det känns långt borta nu, men vackra rönnbär pryder köket när höstvindarna viner och murriga färger lockar. Producerad i Sverige av ekologisk bomull. Kostar 139 kr hos Ekelund.

Kylskåpsdörren

Som en tom och inbjudande canvas finns den där, redo att fyllas med diverse personliga meddelanden, foton och ledighetslappar. Och inget fel med det, bara det finns en liten tanke bakom — alla borde bli sin egen kylskåps-curator, om man så vill. Ös på med barnens teckningar, vackra vykortshälsningar, inbjudningskort och kom ihåg-lappar. Men rensa då och då. Och ha gärna en snygg lösning för uppsättningen. Gamla reklammagneter gör sig till exempel nästan aldrig bra i ett i övrigt genomtänkt kök. Rensa bort det som inte skänker dig en inre harmoni (joho, det kan en genomtänkt kylskåpsdörr visst göra), och ersätt med något fint istället. Det är sällan en kostsam investering, men det gör mycket för helhetsintrycket.

magneter bug

Foto: Förvara.se

En fin inredningsdetalj i all sin enkelhet är magneterna BUG från Trendform. Kostar 89 kr för 4 st och finns hos förvara.se.

 

 

extra starka magneter

Foto: Coolstuff.se

Extra starka kylskåpsmagneter gör att du kan samla ihop flera papper och slipper sprida ut dem över hela dörren. Dessa stilrena med aluminiumhölje kostar 69 kr och finns på Coolstuff.

Frukten

Ett dignande fruktfat (välj storlek efter konsumtion för att få det dignande), ser fräscht och inbjudande ut i köket. Mindre fräsch känsla ger upprivna och halvtomma plastpåsar med frukter som skramlar i ett hörn. Lägg upp frukten på något fint istället, det finns säkert ett vackert fat eller en korg där hemma som passar utmärkt. Om inte så har vi naturligtvis hittat några favoriter:

fruktskål keramik

Foto: Sleepo.se

Den härligt rustika skålen i glaserad keramik från H. Skjalm P. pryder vilken köksbänk som helst. Kostar 1 095 kr hos Sleepo.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top