Connect with us

Köksliv

Nyheter

Trendspaning 2020

Digitalt och hållbart präglade 2019, trender som helt klart håller i sig. Under den stora köksmässan i Köln och årets Stockholm Furniture and Light Fair förutspår experterna att vi än så länge bara nått foten av berget av vår uppkopplade och hållbara framtid.

Digitalt & IoT

Under 2019 hittade digitaliseringen helt klart in i köket, Köksliv skrev bland annat om Miele och deras smarta ugn i artikeln  Nu kommer ugnen som pratar med maten, som skapar fantastisk wow-faktor och lägger till en helt ny dimension av matlagning. Förutom att förenkla vardagslivet och erbjuda praktiska lösningar och funktion tycks vi också roade av just digitala dörrar som öppnar upp för nya oanade möjligheter. Smarta vitvaror och produkter i forma av kylskåp, lampor och kaffebryggare tar även alltmer över våra hem för att förenkla vår vardag.

Ugn

Foto: Miele

Smarta innovationer

För 10 år sedan kom induktionshällen, sedan har innovationerna inte varit många. Nu förutspås en uppsjö av innovationer vara på gång. Det har redan börjat bubbla till med mekaniska väggskåp och kraftfulla inbyggda köksfläktar i hällen.

Foto: Bora

Hållbarhet

I en tid av oro inför klimatförändringar ställs allt högre krav på att företagen för tar ett större ansvar och producerar hållbart. Mycket diskussioner har förts och nu börjar vi på riktigt se hur förändringarna implementeras och mer hållbara material tas fram. Vintage är hetare än någonsin, miljökämpens (numera var och varannans) status symbol.

Läs även: De bästa tipsen för en hållbar köksrenovering

Foto: Pixabay

Material, färger & form

Under 2020 är det naturnära material som trä och metall vi ser i våra hem. Nordiska ljusa träslag är extra populära, annars är det någon av färgerna senapsgult, terracotta, vinrött, blått eller grått som gäller. I all inredning ser vi mer böljande former, sensuella och feminina drag i designen.

Spegel Front Design Foto: Woodnet

Foto: Gemla

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Nyheter

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top