koksliv.se

Inbyggd kyl och frys

Hem > Inbyggd kyl och frys

Inbyggd kyl och frys

Genom att kombinera kyl och frys sparar du mycket utrymme i ditt kök och genom att integrera den, eller bygga in den, kan du få vitvarorna att försvinna i köket helt och hållet. En inbyggd kyl och frys är således vitvaror som du gömmer, t.ex. genom att ställa de bakom köksluckor eller skåp och få en enhetlig känsla i ditt kök. Man kan säga att motsatsen är fristående vitvaror som inte smälter in på samma sätt. Här kan du läsa mer om hur du fungerar och vad som är viktigt att tänka på i samband med köp av inbyggd kyl och frys.

Vad innebär inbyggd kyl och frys?

Som tidigare nämnt är en inbyggd kyl och frys vitvaror som du gömmer genom att integrera dem i köksinredningen. Det vanligaste är att ställa de i skåp och därefter låta köksluckorna gömma frysen eller kylen. Detta är ett bra alternativ för den som vill gömma undan kyl och frys och som inte tycker att de passar in i inredningen.

Hitta snyggt kylskåp

Det finns mängder med snygga kylskåp att välja mellan på marknaden. Vissa kylskåp är just enbart kylskåp, medan andra är kombinerade med frys. På marknaden kan du även hitta hörnkylskåp som passar bra för dig som vill utnyttja utrymmet på bästa sätt. Här nedan kan du läsa mer om några vanliga kylskåpsalternativ som du kan välja mellan för att hitta ett snyggt kylskåp som passar ditt hem och olika behov.

Om du letar efter det perfekta kyl och frysskåpet för ditt hem, kan du besöka Gasspisen. Hos Gasspisen.se hittar du mängder av olika kyl och frysskåp, inklusive kombinerade kyl och frysskåp som passar alla typer av kök. Dessa skåp är inte bara praktiska utan också estetiskt tilltalande, vilket gör dem till en idealisk lösning för alla som önskar en stilren och funktionell köksmiljö. Utforska deras utbud för att hitta det kylskåp som bäst uppfyller dina behov och smak.

Hörnkylskåp - Elgiganten

Detta hörnkylskåp från Elgiganten är praktiskt för det lilla köket som inte har så mycket utrymme. Eftersom kylskåpet kan placeras i ett hörn ser du till att optimera utrymmet och få plats över till annat. Hörnkylskåpets mycket flexibla design gör dessutom att den kan integreras på ett smidigt sätt och med fem stora glashyllor får du plats med allt du behöver. Kylen har en volym på 1200 liter och det gör den således lämplig för större familjer.

✓ Stor kapacitet på hela 1200 liter

✓ Mycket flexibel design som enkelt kan integreras i ditt kök

✓ Mycket låg ljudnivå på endast 38 dB

✓ Fem stora och ordentliga hyllplan som rymmer mycket

✓ Möjlighet att själv välja front och sidor

Bild hämtad från Elgiganten

Bygga in kyl och frys

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du vill bygga in kyl och frys. Till att börja med är det rekommenderat att välja en modell som är specifikt framtagen för att kunna integreras, eftersom det inte är alla fristående vitvaror som kan byggas in. Här nedan hittar du blir viktiga tips och råd som du kan använda dig av för att säkerställa att du bygger in kylskåpet på bästa möjliga sätt.

* Innan du flyttar kylskåpet till den plats du vill ha det är det viktigt att lyfta in nivelleringsfötterna inåt. På så sätt minskar du risken för att skada ditt golv.

* Det är viktigt att kylskåpet står på ett plant och hårt golv. Om kylskåpet står på ojämn yta finns det risk för att kylskåpet skadas eller att det faller fram och kan orsaka en personskada.

* Se till att det alltid finns en luftspalt på baksidan mellan kylen och skåpet som det integreras i. Annars finns det risk för överhettning av kompressorn.

* Ska kyl och frys stå under ett överskåp är det viktigt att lämna luftutrymme även på ovansidan av kylen. Se till att både ovansida och baksida har en luftspalt på minst 5 cm.

* Kom ihåg att du måste använda dig av en professionell fackman eller hantverkare i samband med installationen. Att installera integrerade vitvaror är krångligare än att koppla in fristående.

* Kylar och frysar som kan integreras skiljer sig mycket från fristående vitvaror. Oftast är de mycket mindre och nättare i utformning, något som är bra att ha i åtanke. 

Andra artiklar om köksinredning

Köksö inspiration

Diskho bäst i test

Renovera köksluckor

Vilken bänkskiva ska man välja