Connect with us

Köksliv

Inspiration

Trend: 5 snygga träkök

Ek, ask, furu, björk…det finns många härliga material att välja på om du bestämt dig för att investera i ett träkök. Lockas du av det sofistikerat mörka, det trendigt ljusa eller något mittemellan? Oavsett smak hittar du garanterat en egen favorit bland dessa vackra kök där naturen visar vägen.

Ljust och fräscht

Trä som material har en förmåga att mjuka upp den omgivande inredningen. Det ser vi prov på i det här luftiga köket, där det krispigt vita vägs upp av luckorna i trä. Köksöns spännande design med en överskjutande smal bänkskiva adderar en lekfull touch. 

träkök

Foto: DinByggare.se

Klassisk funkis

Vem har inte drömt om ett mysigt retrokök? 50-tals funkis är fortfarande en storfavorit i inredningssvängen, inte minst när det kommer till köksinteriör. Trä är ett bärande inslag i den här stilen, materialet får gärna återkomma i möbler, hyllor och andra detaljer. Lägg märke till hur luckorna matchas med tidsenliga snabelhandtag.

Läs också: Retrokök – skapa ett snyggt nostalgikök med modern bekvämlighet

träkök

Foto: Lundins kök

Trendigt solblekt

Riktigt ljust trä är ett av de hetaste materialen i det moderna köket. De närmast blekta luckorna ger ett rent och avskalat intryck som knyter an till den nordiska designtraditionen. Luckor upp till taket skulle kunna ge känslan av ett ganska massivt träkök men de ljusa tonerna lättar upp helheten.

träkök

Foto: “Focus” från HTH

Dov elegans

Samtidigt som blekt trä blivit allt populärare har även dess raka motsats fått ett uppsving. Mörka träkök är bland de hippaste valen just nu, och det är inte svårt att förstå varför. I det här köket matchas luckorna med lite ljusare väggar och golv. Sparsmakade trädetaljer och en svartvit tavelvägg ger inredningen personlighet.

träkök

Foto: “Havana” från HTH

Stilren enkelhet

Lugnt, behagligt och inbjudande. Detta träkök skapar en harmonisk effekt tillsammans med rummets rena och vita ytor. Lampornas och ljusstakens koppartoner framhäver och accentuerar färgskalan ytterligare. Att våga leka med det öppna utrymmet och medvetet lyfta känslan av rymd är ett bra knep för att få ett stort kök att komma till sin rätt.    

träkök

Foto: Hemtrevligt.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top