koksliv.se

5 snygga träkök

Hem > 5 snygga träkök

Träkök

Ett träkök är kanske det mest klassiska kök du kan hitta i Sverige (och i många andra delar av världen också). Trä är ett material som håller väldigt länge och som ger köket den där mysiga och lantliga känslan som många vill ha. Naturligtvis finns det även trä som är ytbehandlat och målat i många olika färger. Det naturliga träet har dock många fina egenskaper och ger en känsla som är svår att uppnå med mer moderna alternativ. Läs mer om och få inspiration till fem snygga träkök här.

5 snygga träkök

Vill du ha inspiration till träkök har du kommit helt rätt. Här nedan har vi samlat några riktigt bra tips som du kan använda dig av om du vill ha ett kök i ett så naturligt material som möjligt.

Modernt ekkök

Tittar vi på det omålade ekköket känns detta snabbt igenom på de träfärgade luckorna såväl som bänkskivan i trä. Träslaget är oftast mörkare än furu, men kan också behandlas för att få en ljusare nyans.

Furukök

Furukök lämpar sig för dig som vill ha ett robust och lantligt kök med en naturlig touch. Furu är ett mycket hållbart material som både kan målas och behandlas efter behov.

Fokus på träluckor

Med fina träluckor i ditt kök kan du se till att köksskåpen blir i extra stort fokus. Träluckor är inte bara riktigt fina, utan de ger också en varmare och mer familjär känsla i ditt hem.

Lantligt träkök

Vill du ha den lantliga köksinredningen är träkök nästan ett måste. Med ett lantligt träkök ser du till att få rätt stil direkt, utan att behöva komplettera med alldeles för mycket detaljer.

Kök i färg

Att ha ett kök i färg är inte bara uppiggande, utan det är också ett smart sätt att skapa ett hem som känns personligt. Fördelen med att välja ett kök i trä är att du enkelt kan ändra färgen genom att renovera luckor och inredning.

Fler köksstilar

Bistrokök

Grått kök inspriation

Gammalt lantkök

Litet kök inspiration