koksliv.se

Växter i köket

Hem > Växter i köket

Växter i köket

Växter i köket har länge varit mycket populärt och det finns flera orsaker till det Växter ser inte bara till att ditt kök ser mer ombonat ut, utan de förbättrar också luften och livar upp ett kök som annars kan se platt och tråkigt ut. Här hittar du inspiration till hur du kan använda dig av växter i köket på bästa sätt, men får också tips på att hyra in växter för den som önskar. Kom ihåg att växter inte behöver vara blommor och gröna blad, utan kan lika gärna vara örter som du kan köpa eller plantera själv.

Sidan innehåller sponsrat innehåll från Interflora, Gardenstore och Wexthuset.

 

Olika växter i köket

Här nedan har vi listat ett flertal växter i köket. Du väljer själv om det är gröna växter, färska örter eller en kombination av båda som passar dig bäst. Fördelen med att ta in färska örter i hemmet är att du också kan använda dig av de vid matlagning.

1. Färska örter

Färska örter är perfekt att ha i köket. Antingen köper du direkt i butiken och sätter i kruka eller så är det extra duktig och odlar dina egna. Det kommer både att se och lukta fantastiskt i ditt kök.

2. Triangeloxalis - Lyckoklöver

Triangeloxalis må ha ett krångligt namn, men det är också en växt som trivs riktigt bra i kök med skuggiga hörn. Växten tillhör gruppen harsyra och har trekantiga blad och blommor som är ätbara. Dessutom ger den en härlig färgklick i köket med sina lila blad.

3. Citrusträd

Citrusträd som ger frukt som apelsin och citron går utmärkt att odla hemma och passar bra i kök med mycket solljus. Träden är ett mycket fint inslag i köket och ger ifrån sig frukt som är ätbar. Varför inte testa att odla eget citronträd från grunden? Allt du behöver är en citronkärna att starta processen med. Följ Allt om mat:s guide om att odla citron hemma och låt trädet frodas i ditt hem. 

4. Kaktus

Kaktusar klarar väldigt mycket och kräver nästan ingenting. Därför lämpar de sig i alla typer av kök – både mörka såväl som ljusa. En kaktus kan du vattna så sällan som en gång i månaden. Perfekt för dig som lätt glömmer dina växter!

5. Aloe Vera

Är det någon växt du måste ha i köket är det en Aloe Vera. Aloe Vera är inte bara ätbart och en växt som är enkel att ta hand om, utan den saftiga gelén har läkande egenskaper om du råkar bränna dig i köket.

Hitta växter online till hemmet

Interflora

Interflora är ett av Sveriges mest kända företag när det kommer till växter och blommor. Här kan du hitta traditionella svenska husväxter, såväl som mer exotiska och annorlunda alternativ. Företaget erbjuder hemleverans och företagsleveranser och finns idag på platser över hela Sverige. Företaget levererar dessutom varje dag, så att du alltid kan få dina blommor eller växter i god tid. 

Garden Store

Garden Store är det bästa alternativet för dig som vill köpa växter, blommor och saker till din trädgård. Företaget riktar sig till både privatpersoner, företag och BRF:er som vill förbättra i sina trädgårdar eller i utomhusmiljön. Här hittar du även redskap och maskiner såväl som trädgårdsmöbler och kompletta växthus och stugor. 

Wexthuset

Wexthuset är en trädgårdsbutik som endast finns tillgänglig online och som erbjuder alla möjliga typer av blommor, växter och redskap till din trädgård eller till ditt hem. Här hittar du även fröer om du vill testa på att odla själv, t.ex. om du vill skapa ett grönsaksland i ditt kök. På sajten kan du även få bra inspiration och tips inför din odling.

Mer växtinspiration

Har du svårt att hitta inspiration till hur du kan inreda med växter är Hus o Hem ett perfekt alternativ. På husohem.se delar de med sig av tips och bilder på inredning i kök, hem, trädgård och hus och det kan ge mycket inspiration att kolla in gallerier som andra har skapat för sina hem.

Relaterat

Drinkvagn inspiration

Belysning i kök

Behandla marmor kök

Köksmöbler inspiration