Connect with us

Köksliv

grå kök

Inspiration

Sofistikerad lyx – 10 grå kök att inspireras av

Grått har snabbt blivit en modern klassiker inom köksinredning. Mjukare än svart, men lite mer spännande än det traditionellt vita. Här har redaktionen valt ut 10 härliga grå kök att inspireras av. 

grå kök

Foto: Ballingslöv

Naturliga detaljer

Ett av de bästa knepen för att mjuka upp inredningen är att satsa på naturmaterial. Här används trä, textil och keramik för att skapa en varm atmosfär i detta luftiga grå kök. Växterna framhäver känslan av rustik charm lite extra.

grå kök

Foto: By Svedin

Lyxigt läder

Vilket standardkök som helst kan få en exklusiv look med rätt beslag. Här matchas de redan eleganta luckorna med trendiga läderloopar som skapar en vacker kontrast.

grå kök

Foto: “Bistro”, Ballingslöv

Mönstermix

Grått är en mångsidig färg som kan kombineras på en uppsjö olika sätt. Passa på att visa just din smak och personlighet med konstnärlig mosaik eller spännande kakel. I detta hemtrevliga kök har man valt ett mönster som går ton i ton med resten av inredningen. 

grå kök

Foto: “Grå Silke”, HTH

Schack matt

En klassiker som ständigt tycks vara lika populär. Rutiga golv skapar en inbjudande bistrokänsla som passar utmärkt inte minst i grå kök.

grå kök

Foto: Hashook.com

Avskalad elegans

Mindre är mer, brukar det heta. I nedan kök låter man köksluckorna tala för sig själva, med undantag för några väl valda detaljer i mässing. Stänkskivan i marmor adderar en lyxig finish i den annars ganska enkla inredningen.

grå kök

Foto: Hemnet

Mysig grönska

Vitt kakel, udda stolar och praktfulla gröna växter sätter tonen för ett kök som lockar till umgänge. Lägg märke till hur stolarna varierar i både färg och material, men ändå ger ett sammanhållet intryck tack vare sin snarlika design. 

grå kök

Foto: Picky Living

Lantlig idyll

Vitrinluckor i grått harmonierar fint med en mörk bänkskiva i trä, som ger lite välbehövlig tyngd i den skirt vita interiören. Skivan förankrar intrycket och skapar en tydlig fokuspunkt med rustik karaktär.

grå kök

Foto: Hemnet

Minimalistiskt

Lågmält, monokromt och sofistikerat. Den som inte räds det rena och subtila inspireras nog av detta välavvägda kök. Väggar, golv och möbler går i en liknande nyans som luckorna vilket skapar en enhetlig effekt.

grå kök

Foto: “Grå Silke”, HTH

Matchad marmor

Marmor och andra typer av sten är givna materialfavoriter i ett grått kök tack vare sin naturliga gråskala. Resultatet blir sammanhängande men samtidigt fullt av karaktär, helt enkelt det bästa av båda världar. Kombinationen utgör en behaglig backdrop utan att estetiskt ta alltför mycket plats.   

grå kök

Foto: Per Janssons Fastighetsförmedling

Modern romans

Med hjälp av några medvetna val kan man få ett grått kök att upplevas på många olika sätt. Här använder man mässing, tonat glas och blomsterarrangemang för att slå an en ton av gammaldags romantik. De softade ljuskloten bidrar med avslappnande stämningsbelysning. 

grå kök

Foto: Skandiamäklarna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top