koksliv.se

Grått kök inspiration

Hem > Grått kök inspiration

Grått kök inspiration

Att inreda köket i gråa kulörer är något som länge varit mycket populärt. Ett kök i grått ger inte bara en mycket lyxig och elegant känsla, utan det är också en färg som är tidlös och som passar i de allra flesta hem. Här kommer du att få all grått kök inspiration och alla tips du behöver om du vill inreda ditt kök i grått. Vi tittar även på vilka detaljer som blir snyggast och hur du kan matcha den grå färgen på bästa sätt.

10 gråa kök

1. Stick ut med marmor

Att kombinera ett grått kök med marmor är en helt oslagbar kombination som aldrig kan gå fel. Marmor är ett mycket exklusivt material som förhöjer de gråa nyanserna och får ditt kök att se modernt och stilrent ut. Kom ihåg att det är viktigt att foga marmorskivan med silikon.

2. Bryt av luckor med annan färg

Genom att bryta av ditt gråa kök med köksluckor i en annan färg kan du skapa ett kök som känns fräscht och personligt Här rekommenderar vi träfärgade köksluckor, eftersom materialet går mycket fint ihop med alla gråa nyanser och får dessutom köket att se “mjukare” ut.

3. Släta köksluckor

Ett grått kök med släta luckor är ett bra val för dig som vill ha ett modernt kök som är rätt i tiden. Släta luckor passar även för den som har en minimalistisk inredningsstil och som vill hålla det så enkelt som möjligt. Just släta luckor kombinerat med grått är mycket stilrent och samtidigt enkelt att hålla rent.

4. Lantligt kök i grått

Grå är en färg som passar i alla hem och med nästan alla inredningsstilar. Lite extra bra lämpar det sig för dig som har ett lantligt kök med många trädetaljer. Här rekommenderar vi att du väljer en ljusare nyans av grått, för att få till den där lantliga känslan så bra som möjligt.

5. Addera en träbänkskiva som detalj

Träbänkskivor i ett grått kök ger en mycket varm och hemtrevlig känsla. Här spelar det sällan någon roll vilket träslag du använder eller vilken färg som träet är. Vill du få in så mycket värme som möjligt rekommenderar vi ett ljusare träslag. Ett grått kök med träbänkskiva är ett tidlöst kök som du sent kommer tröttna på.

6. Låt köksluckorna vara i fokus

Du behöver inte måla hela köket grått för att få ett fint, grått kök. Ibland är det mer än tillräckligt att låta köksluckorna vara i fokus och således använda färgen bara här. Med gråa köksluckor får du in en liten färgklick, samtidigt som du förhindrar att nyansen tar över helt och hållet.

7. Golv i samma färg och stil

Att välja ett grått golv till ett grått kök är väldigt modigt, men för den som vågar är hälften redan vunnet. Att kombinera grå köksinredning med ett grått golv kommer inte bara att få ditt kök att se större ut, utan det ger också en helt annan helhet och känsla.

8. Grått kök och vitt kakel

Att kombinera grått och vitt är en klassiker som lämpar sig lika bra i köket som på outfiten eller inredningsdetaljerna. Ett grått kök med vitt kakel är mycket fräscht och modernt, samtidigt som det ser lyxigt ut harmoniskt ut på en och samma gång.

9. Bänkskiva till grått kök

Vilken bänkskiva till grått kök du ska välja beror främst på vad det är för budget du har. Här lämpar det sig utmärkt med en bänkskiva i trä, men det fungerar precis lika bra med granit eller marmor om du vill hålla dig till stenmaterial. Ska bänkskivan användas vid matlagning är dock porösa material bra att undvika.

10. Vitt kök grå bänkskiva

Vill du inte ha köksluckor, väggar och golv i grått kan du istället använda dig av gråa detaljer för att skapa rätt känsla. Många föredrar idag ljusare kulörer i köket och då kan ett vitt kök med grå bänkskiva vara ett bättre alternativ. Det sätter bänkskivan i fokus och får den att synas mycket bättre.

Mer köksartiklar

Bistrokök

Planera kök - Tips

Byta kakel kök

Gammalt lantkök