koksliv.se

Gammalt lantkök

Hem > Gammalt lantkök

Gammalt lantkök

Gammalt lantkök är inte bara fantastiskt att vistas i, utan det ger också ditt hem den där hemtrevliga och familjära känslan. Ett vanligt missförstånd är att ett gammalt lantkök ser slitet och ganska omodernt ut, men sanningen är att det finns många moderna och riktigt snygga köksmöbler och köksinredning med en gammal känsla som du kan välja mellan. Här får du inspiration till ditt gamla lantkök så att du vet exakt vilja detaljer som förgyller och förhöjer känslan.

Vad kännetecknar ett lantkök?

Det finns flera saker som kännetecknar ett gammalt och lantligt kök. Ett lantligt kök känns igen på dess mönstrade tapeter, rustika möbler och en diskho i porslin. Här hittar du inspirationen till torp-romantiska kök såväl som moderna lantliga kök.

Lantkök pärlspont

Pärlspont är en panel som ger den där älskade och mycket uppskattade sekelskiftescharmen. Med lantkök och pärlspont kan du få en personlig om ombonad känsla i ditt hem genom att montera en vacker träpanel i köket.

Utnyttja väggarna med vägghyllor

I gamla lantliga kök är vägghyllor ett måste och här är det främst öppen förvaring som vi talar om. Vägghyllor är inte bara mycket praktiska, utan det gör det också möjligt för dig att visa upp allt från fina burkar till kryddor eller växter.

Detaljer från naturen

I ett lantligt kök gör du bäst i att inreda med ting från naturen. Det kan till exempel handla om grenar och torkade löv, men också torkade blommor, grässtrån eller annat som du tycker är fint.

Trä i fokus

Med detaljer i trä får du direkt rätt känsla i ditt lantliga kök. Här kan du till exempel satsa på möbler i furu eller varför inte en bänkskiva i trä? Det kan även vara vacker med träpaneler på väggarna eller köksluckor i trä.

Tapeter

Tapethandeln.se erbjuder kökstapeter som passar perfekt för den som vill skapa en hemtrevlig och mysig atmosfär i sitt kök. Dessa lantliga tapeter har ofta mönster med motiv som blommor, frukter eller grönsaker. De flesta är tillverkade av slitstarka material som tål vardagens påfrestningar och är enkla att rengöra.

Inredningsdetaljer

Det är detaljerna som har betydelse i ett lantligt kök. Häng upp fina griffeltavlor där du skriver upp recept på äppelpaj eller annat gott. Du kan även använda dig av glasburkar som du fyller med torkad frukt, inlagda grönsaker eller ris/pasta.

Läs om fler typer av kök

Bistrokök

Grått kök inspriation

Litet kök inspiration

5 snygga kök