Connect with us

Köksliv

Inspiration

Fokus på: Schackrutigt golv

Det finns tillfälliga trender, och så finns det äkta klassiker. Vissa designfavoriter tycks ha en tidlös attraktionskraft som funkar lika bra oavsett vart stilpendeln svänger. Schackrutigt golv är precis en sådan; en dynamisk inredningsdetalj som passar i många olika kök och verkar bli allt mer populär för varje år som går. Ta del av några av de snyggaste köken med de trendiga rutorna. Schack matt!

Färgmatchat

Kombinationen svart och vitt är inte en favorit för inte. Denna mest typiska variant av schackrutigt golv ger ett stilrent intryck som dessutom passar till det allra mesta i färgväg. Här matchas golvet med vit, luftig inredning och svarta detaljer.

Schackrutigt golv

Foto: Nordsjö Idé & Design

Kul med kulörer

Vem har sagt att rutorna måste gå i sobra färger? Här ser vi ett härligt retrokök där den mjuka tonen på köksluckorna piggas upp av det glatt röda golvet. 

Schackrutigt golv

Foto: Hemnet

Vackert vitt

Vita nyanser är säkra val tillsammans med schackrutigt. De ljusa rutorna återspeglas i inredningen medan de svarta ger en välbehövlig kontrast som skapar dynamik i rummet.

Schackrutigt golv

Foto: Houzz.se

Läs också Köksgolv – Den stora guiden som hjälper dig att välja rätt

Fransk feeling

Våga mixa mönster! Att även ett effektfullt golv kan funka bra ihop med olika typer av mönster ser vi prov på i det här franskinspirerade köket. En tjusig fondtapet skapar karaktär och sätter en personlig touch på utrymmet.

Schackrutigt golv

Foto: Alvhem

Modern mässing

Skinande metaller som mässing gör sig bra till svartvita rutor. I detta subtilt designade kök skapar matplatsen i mörkt trä och svart en spännande motvikt till de vita luckorna.

Schackrutigt golv

Foto: www.zefjam.net

 

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More in Inspiration

Inspirationsgallerier

Mest läst just nu

To Top