koksliv.se

Schackrutigt golv

Hem > Schackrutigt golv

Schackrutigt golv

Schackrutigt golv i köket har länge varit en riktig klassiker som många fortfarande anser är riktigt trendigt. Att ha schackrutigt golv i kök ger inte bara köket en riktig retrokänsla, utan beroende på valet av kulör kan du också skapa ett kök med en mycket personlig stil. Här kan du själv välja om du vill använda dig av olikfärgade klinkers för att skapa mönstret eller om du hellre föredrar att måla det på egen hand. Här kan du läsa mer om hur du målar ett rutigt köksgolv eller vart du kan hitta schackrutigt kakel.

Tänk på att välja köksluckor och stänkskydd som matchar bra ihop med ditt rutiga golv. Det kan finnas en poäng i att välja köksinredning som inte tar över för mycket, eller att välja inredning som går i samma stil. Schackrutiga golv var inte ovanliga under funkiskökens storhetstid. Till det kan du välja klassiska retroluckor eller kvadratiskt kakel i korsförband.

Sidan innehåller sponsrat innehåll ifrån Golvpoolen.

Måla rutigt golv

Att måla golvet i ett rutigt mönster är riktigt häftigt och ett snabbt och enkelt sätt för dig att förändra hela känslan i ditt kök. För att kunna måla rutigt golv kommer du att behöva använda dig av ett flertal olika verktyg, såväl som en färg som är lämplig för underlaget.

  1. Börja med att skapa en mall genom att klippa en romb i önskad storlek. Denna ska du sedan använda dig av för att säkerställa att alla rutor blir i samma storlek.
  2. Använd dig av ett vattenpass för att skapa en vågrät linje. Börja alltid där du vill att rutorna ska börja och använd en suddbar penna för att skissa runt din mall.
  3. Sätt nu vanlig maskeringstejp runt alla rutornas kanter. Det räcker med de rutor som du planerar att måla. Använd därefter en mindre roller för att måla på färgen.
  4. Se till att du alltid tar bort tejpen innan färgen är helt torr. På så sätt förhindrar du att färgen spricker och följer med tejpen.

Rutigt köksgolv

Idag kan du hitta rutigt köksgolv i alla möjliga typer av material. Du behöver inte använda dig av klinkers i köket om du hellre föredrar rutigt linoleum eller kanske till och med rutigt vinylgolv. Möjligheterna är oändliga och på grund av den stora efterfrågan av rutiga golv finns det idag ett mycket stort utbud att välja mellan. Idag kan du hitta rutigt linoleumgolv till köket i ett flertal olika butiker, bland annat Golvpoolen.se, men också Bygghemma.se såväl som Ruugs.se. Alla butiker erbjuder smidiga leveranser till hela Sverige.

Tips på rutiga golv

Vinylgolv forbo novilon från Golvpoolen har det klassiska mönstret och är ett vinylgolv. Ett vinylgolv eller plastgolv är praktiskt i kök då det är lätt att torka av och håller länge.

Linoleumgolv Forbo Marmoleum Click Nerbula från Golvpoolen är ett svanenmärkt linoleumgolv och optimalt att ha i kök. Golvet är enkelt att lägga och bitarna klickas ihop smidigt så du kan välja unika färger att göra ett rutigt golv med.

Vill du ha fler tips om golv kan du läsa vår artikel om golv i kök. Annars har vi andra intressanta artiklar för dig som funderar på att göra om köket:

Planera kök - Tips

Renovera köksluckor

Byta kakel kök

Vilken bänkskiva ska man välja